بلاگ, راهنمای خرید

خرید دستگاه جوش؛ کدام معیارها و نکات اهمیت دارند؟

خرید دستگاه جوش

اگر یکی از افرادی هستید که به معنی واقعی کلمه در زمینه خرید ابزارآلات آماتور هستند و قصد دارید تا برای اولین بار خرید دستگاه جوش را تجربه کنید، اولین گام شناخت نوع نیاز خودتان به دستگاه جوش است. پس از آن شما می توانید از طریق فروشگاه اینترنتی آچاریست اقدام به خرید انواع دستگاه جوش با کیفیت و با قیمت مناسب بپردازید.

برخلاف تصور عامه، ما شاهد انواع متعددی از پروسه های جوشکاری هستیم و برای شروع پروسه خرید دستگاه جوش باید از بین آن ها انتخاب کنیم. به بیانی دیگر، گام اول تعیین حیطه تخصصی جوشکاری است. البته این انتخاب، بدان معنی نیست که خود را صرفاً محدود به یک روش کنید و مابقی را نادیده بگیرید؛ زیرا هیچ روش جوشکاری برای تمام شرایط و کاربرد ها پاسخگو نیست. اما اینکه تمرکز بیشتری بر روی کدام روش دارید، در خرید دستگاه جوش مناسب، اثرگذار است. نباید فراموش کرد که اولین اصل در داشتن یک انتخاب خوب و دستیابی به یک مورد خوب در خرید دستگاه جوش، داشتن یک دید کلی از نیازهای خودمان است.

آشنایی با روش های جوشکاری

معمول ترین و کاربردی ترین روش های جوشکاری در سطح جهان، جوشکاری آرگون (TIG)، جوشکاری میگ (MIG) و جوشکاری استیک هستند. در واقع این سه مورد، در یک دید کلی رقابتی با هم ندارند و شاید برای برخی از امور بتوان از دو یا هر سه روش استفاده کرد اما با این حال هرکدام ویژگی های خاص خود را دارند و برای کاربرد خاصی مناسب هستند. احتمالاً بارها در مورد روش انجام این نوع از جوشکاری ها اطلاعات مختلفی را مطالعه کرده باشید اما این بار قصد نداریم تا به جزئیات تئوری یا شیوه کار بپردازیم. اجازه دهید تا مروری کیفی، و نه فنی، بر روش های مختلف داشته باشید.

جوشکاری میگ (MIG Welding)

جوشکاری میگ

  1. ساده ترین شیوه جوشکاری در یادگیری که فراگیری آن با توجه به مقتضیات پروسه، آسان است؛
  2. جوشکاری میگ سرعت بالای کاری و پیشروی سریع در پروسه ها را ممکن می سازد؛
  3. کنترل بهتر بر روی خط جوش و سایر شاخصه های آن در هنگام کار با ورقه های نازک از دیگر مشخصه های جوشکاری میگ است؛
  4. وجود امکان ایجاد جوش هایی تمیز و بدون خاکستر و براده نیازمند تمیزکاری؛
  5. از تجهیزات مشترکی با روش جوش هسته فلاکسی یا همان فلاکس کورد بهره می برد.

جوشکاری آرگون (TIG Welding)

جوشکاری آرگون

  • جوشکاری آرگون بالاترین کیفیت و دقت را ممکن می سازد؛
  • مهره های جوش حاصل از این پروسه جوشکاری بسیار زیبا و جذاب هستند؛
  • امکان تنظیم حرارت ورودی به محل جوش، با استفاده از پدال پایی فراهم شده است.

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به صفحه دستگاه جوش آرگون مراجعه کنید.

جوشکاری فلاکس کورد یا همان هسته پودری (Flux-Cored Welding)

جوشکاری فلاکس کورد

  1. به همان خوبی جوشکاری استیک بر روی سطوح فلزی کثیف یا زنگ زده عمل می کند؛
  2. برای جوشکاری خارج از موقعیت نرمال کاربردی است. مقصود از خارج از موقعیت نرمال، جوشکاری در حالت عمودی، روی سر یا هر حالت دیگری است که در تقابل با جهت جاذبه است؛
  3. نفوذ عمیق که در جوشکاری نقاط و مقاطع ضخیم کاربرد دارد؛
  4. نرخ رسوب فلز در روش فلاکس کورد بیشتر است و سهولت بیشتری در تشکیل حوضچه جوش محسوس است.

جوشکاری استیک (Stick Welding)

جوشکاری استیک

  • برای کار در فضای باز و تحت شرایطی مانند وزش باز، نسبت به سایرین مناسب تر است؛
  • برای کار کردن در شرایطی که با فلز کثیف یا زنگ زده مواجه هستید، مناسب تر است؛
  • جوشکاری استیک بر روی ورقه های فلزی با قطر بیشتر، عملکرد بهتری داشته و نفوذ جوش آن در هر شرایطی قابل قبول است.

برای بررسی بیشتر دستگاه های استیک اینورتر و مشاهده قیمت دستگاه جوش اینورتر به فروشگاه آچاریست مراجعه کنید.

کدام فلز و کدام روش جوشکاری؟ تصمیم گیری برای خرید دستگاه جوش

در کنار شناخت مختصات روش های مختلف جوشکاری، اگر قصد خرید دستگاه جوش دارید، باید بدانید که قرار است با کدام فلز، بیش از سایرین سروکار داشته باشید. در واقع نوع فلزی که بیشتر با آن کار می کنید، روش جوشکاری مناسب شما را تعیین می کند و به طبع آن، روش مناسب شما، گزینه مناسب برای خرید دستگاه جوش را به شما نشان می دهد.

در ادامه، فلز هایی که در هر روش، امکان جوش کردن آن ها را دارید را مشاهده می کنید. دقت داشته باشید که گاها یک نوع فلز خاص، با هر سه نوع، دو نوع یا صرفاً یک نوع از جوشکاری سازگار است. بدیهی است که با این وجود، بودن آن در لیست یکی از انواع جوشکاری به معنی نبودن آن در لیست جوشکاری دیگری نیست. به طور مثال، برای کار با فولاد ضد زنگ، از هر سه روش اصلی می توان استفاده کرد و به نتیجه مطلوب رسید.

ورقه های فولادی

فلز های قابل جوش در روش جوشکاری میگ

این روش جوشکاری برای کار با ورقه های فولادی، فولاد ضد زنگ و همچنین آلیاژهای فولاد مناسب است و بدون هیچ مشکلی، به جوشکار امکان کار بر روی این ورقه ها را می دهد.

فلز های قابل جوش در روش جوشکاری استیک

در این روش، هیچ مشکلی برای کار با ورقه های فولادی، فولاد ضد زنگ و چدن وجود ندارد. نیاز به ذکر است که در میان سه روش مختلف جوشکاری، تنها جوشکاری استیک است که امکان کار با ورقه چدنی و پوشش چدن را فراهم ساخته است. پس اگر با فلز چدن سروکار دارید، باید خرید دستگاه جوشی را در دستور کار قرار دهید که قابلیت هایی متناسب با این شیوه جوشکاری داشته باشد. البته هیچگاه خرید دستگاه جوش، برای کار با صرفاً یک نوع فلز انجام نمی شود اما به هر حال باید این موضوع را در نظر داشت.

فلز های قابل جوش در روش جوشکاری آرگون

جوشکاری آرگون، دایره پوشش بسیار وسیعی داشته و تقریباً تمام انواع فلزات را تحت پوشش عملکرد خود دارد. این روش برای ورقه های فولادی، فولاد ضد زنگ، آلیاژهای آلومینیوم، آلیاژ کرومولی فولاد، مس، برنج و سایر انواع فلزات خارجی مانند منیزیم و تیتانیوم را دارد. اما دقت داشته باشید که برای کار با چدن مناسب نیست.

ضخامت ورقه و اهمیت آن در انتخاب دستگاه جوش

در کنار جنس ورقه، ضخامت آن نیز اهمیت بالایی دارد. به بیانی دیگر، بسته به ضخامت ورقه هایی که معمولاً با آن کار می کنید، یا قصد کار کردن با آن ها را دارید، در هنگام خرید دستگاه جوش، باید برخی مشخصات را زیر نظر داشته باشید.

میزان ضخامت در اصل، میزان ولتاژی که برای جوشکاری نیاز دارید را مشخص می کند. در یک معادله ساده، هر قدر ضخامت ورقه ای که قصد جوش کردن آن را دارید بیشتر باشد، ولتاژ و آمپراژ بیشتری برای جوشکاری نیاز دارید. بدیهی است سقف ولتاژی که در دسترس دارید، در گرو مشخصات و میزان توانایی دستگاه جوشی است که خریداری کرده اند.

پس در خرید دستگاه جوش، سقف ولتاژ تولیدی، محدودیت شما در کار با ضخامت های مختلف را مشخص می کند. هرچند ضخامت را باید در تناسب با جنس فلز بررسی کرد اما معمولاً برای ضخامت هایی تا یک هشتم اینچ، به ولتاژ 110 ولت و برای ضخامت هایی تا یک چهارم اینچ، به ولتاژ 220 ولت نیاز دارید.

در خرید دستگاه جوش، باید حیطه اهداف خود را مشخص کنید. جوشکاری یک دوچرخه تفاوت زیادی با یک لوله دارد.

برای چه کاری دستگاه جوش می خرید؟

این پرسش شاید تا حدی عامیانه به نظر برسد اما واقعیت این است که در طول خرید دستگاه جوش، باید به طور جدی به پاسخ آن فکر کنید. سوای اینکه قرار است با کدام شیوه جوشکاری کنید، باید این موضوع را تعیین کنید که دستگاه جوش خود را در کجا استفاده می کنید. این بر موضوعات مختلفی، مستقیماً اثرگذار است.

ابتدایی ترین و فنی ترین اثر پاسخ این پرسش، متوجه ضخامت ورقه هایی است که قصد کار کردن با آن ها را دارید. به لیست زیر دقت کنید. این لیست نشان می دهد که برای هر کاربرد خاص، ممکن است نیاز به کار با چه ضخامت هایی داشته باشید. این اعداد مطلق نیستند و صرفاً یک میانگین منطقی با توجه به عامه قطعات، اجزا و اتصالاتی است که با آن ها سروکار دارید.

  1. یک گاراژ یا تعمیرگاه خودرو که در آن با بدنه خودرو سروکار دارید: کمتر از سه شانزدهم اینچ؛
  2. یک مزرعه یا یک دامداری: بین پنج شانزدهم تا سه هشتم اینچ؛
  3. اجزای سازه ها و ساختارهای فلزی ضخیم: بیش از سه هشتم اینچ؛
  4. دوچرخه یا وسایلی مانند ماشین چمن زن و لوله ها: یک شانزدهم اینچ؛
  5. قایق، موتور سیکلت و سایر وسایل موتوری این چنینی: بین یک شانزدهم تا یک هشتم اینچ؛
  6. تعمیرات مربوط به ابزار سنگین و پیشرفته صنعتی: بین سه شانزدهم تا یک چهارم اینچ.

آیا هر دستگاه جوش، مناسب یک شیوه جوشکاری است؟

پرسشی که پس از مطالعه این اطلاعات در ذهن کاربران شکل می گیرد، این است که اساساً برای هر پروسه جوشکاری، باید خرید دستگاه جوش خاصی را مدنظر داشت؟ یا به بیانی دیگر، هر دستگاه جوش توانایی انجام یک نوع از جوشکاری را دارد؟

در پاسخ به این پرسش باید گفت بستگی دارد. اغلب مدل های حاضر در بازار، آنچنان که خود تولیدکنندگان ادعا می کنند، برای یک شیوه جوشکاری طراحی و بهینه سازی شده اند. به طور مثال تولیدکننده در مشخصات محصول خود اعلام می کند که مدل خاصی از دستگاه جوش برای پروسه جوشکاری استیک طراحی شده است. اما همیشه شیوه عرضه و فروش به این منوال نیست.

خرید دستگاه جوش مولتی پروسس (Multi-Process Welder Machine)

در خرید دستگاه جوش، شما همیشه ملزم به انتخاب یک وسیله با قابلیت انجام یک شیوه از جوشکاری نیستید. در حالی که اغلب دستگاه های جوش موجود در بازار، صرفاً برای یک شیوه جوشکاری طراحی و توسعه یافته اند، برخی از دستگاه ها چند کاره هستند. دستگاه جوش مولتی پروسس که گاها از آن با عناوین دیگری مانند (Multi-Function) نیز یاد می شود، می تواند شیوه های مختلف را بدون هیچ مشکلی انجام دهد. در واقع این نوع از دستگاه جوش، قابلیت تنظیم شیوه جوشکاری را داشته و کاربر بسته به نوع جوشی که در لحظه انجام می دهد، می تواند تنظیمات خاصی انتخاب کند.

دستگاه جوش چند کاره

بدیهی است که خرید دستگاه جوشی با این شرایط، شما را محدود نکرده و مزیت بسیار چشم گیری دارد. اما چرا همیشه در خرید دستگاه جوش، به سراغ این مدل های نمی رویم؟ پاسخ روشن است؛ دستگاه جوش چند کاره، نسبت به مدل های معمولی، قیمت به مراتب بیشتری دارد. به همین خاطر، افرادی که اساساً قرار نیست در پروژه های مختلف و گوناگونی فعالیت کنند، الزامی برای پرداخت پول بیشتر ندیده و به سراغ دستگاه جوش تک کاره می روند. پس اگر بودجه کمتری دارید، تعیین پروسه جوشکاری که استفاده می کنید، الزامی و اجباری است.

سایر نکاتی که باید در خرید دستگاه جوش مدنظر داشت

در کنار موضوعات فنی و تخصصی که در بخش های قبل بررسی شده، واقعیت این است که باید برخی از موضوعات عمومی و غیر فنی را نیز باید مدنظر داشت. پس از اینکه به یک جمع بندی نسبی در مورد نیازهای خود دست یابید، نوبت به این نکات می رسد. نکات فنی، به شما در تشخیص سطح نیازتان کمک می کنند. اما سایر نکات عمومی، اغلب شیوه مناسب برآورده ساختن آن نیازها را تعیین می کنند. پس به همین خاطر، هر دو دسته از نکات تقریباً به یک اندازه اهمیت دارند. اما نکات عمومی در خرید دستگاه جوش، شامل چه مواردی می شوند؟

اهمیت قیمت در خرید دستگاه جوش

نیازی به توضیح نیست که فاکتور قیمت تا چه اهمیت داشته و در انتخاب یک محصول خاص سرنوشت ساز است. در واقعیت، تقریباً اغلب خریداران با محدودیت در منابع مالی مواجه هستند و به همین خاطر باید یک تعادل منطقی بین انتظارات و توان مالی خود برقرار سازند.

هرچند همیشه انجام این کار راحت نیست اما به هر حال برای داشتن یک انتخاب خوب در خرید دستگاه جوش الزامی است. در این مورد نیاز به ارائه توضیحات زیادی نیست و صرفاً به تشریح یک نکته بسنده می کنیم.

در مورد فاکتور قیمت، بهتر است اساساً با یک دید بلند مدت عمل کنید. این بدان معنی است که باید هم امکان توسعه کسب و کار خود را مدنظر داشته باشید، هم معیار هزینه/فایده را مدنظر داشته باشید. در حالی که گاها یک مدل خاص، قیمت بیشتری دارد، در بلند مدت با افزایش کیفیت کار شما و همچنین بهره وری در مصرف انرژی و تجهیزات مصرفی، تفاوت قیمت را جبران خواهد کرد.

دستگاه جوشکاری استیک
نمونه ای از دستگاه جوش اختصاصی برای جوشکاری استیک؛ میلر سری ثاندربولت.

در مقابل یک مدل ممکن است ارزان تر باشد اما با این حال، در بلند مدت به کاهش درآمد و فایده منجر شود. پس حتماً با یک دید بلند مدت در مورد خرید دستگاه جوش تصمیم گیری کنید. موضوع دیگری که به آن اشاره کردیم، امکان توسعه کسب و کار است. ممکن است امروز، شما صرفاً به جوشکاری ورقه های فولادی با ضخامت یک هشتم اینچ را در دایره وظایف خود داشته باشید اما کسی از آینده خبر ندارد.

ممکن است در آینده به جوشکاری ورقه مسی با ضخامت بیشتر نیاز پیدا کنید. همانطور که می دانید مقتضیات جوشکاری مناسب برای این دو ورقه فرضی، متفاوت است. پس حتماً در خرید دستگاه جوش، امکان توسعه و پیشرفت کسب و کار را نیز در نظر بگیرید. شما نمی توانید در فواصل زمانی نزدیک، هر بار هزینه سنگینی بابت خرید دستگاه جوش بپردازید.

اهمیت سهولت در کاربری هنگام خرید دستگاه جوش؛ بخصوص برای تازه کاران

سهولت در کاربری، معیار دیگری است که در هنگام خرید دستگاه جوش باید به آن دقت کرد. مخصوصاً اگر یک تازه کار هستید و گام های اول خود را در این حیطه برمی دارید، دقت بیشتری به این معیار نیاز است.

افراد مبتدی بیشتر توانایی کار با دستگاه های آماده به کار یا در اصطلاح (Plug and Play) را دارند و چندان تمایلی به درگیر شدن با پیچیدگی و جزئیات ندارند. اینکه تجهیزات پیچیده تر، قدرت شما را برای کنترل خصوصیات نحوه جوشکاری بیشتر می کنند کاملاً درست است.

اما باید از خودتان بپرسید که به چه میزان از کنترل و تنظیمات نیاز دارید؟ اگر یک جوشکار حرفه ای هستید و آمادگی کافی برای روبرو شدن با صدها آپشن و تنظیمات مختلف را دارید، هیچ مشکلی وجود ندارد؛ اما اگر تازه کار باشید، درگیر شدن با پیچیدگی ها، نتیجه ای عکس برای شما به همراه دارد. به بیانی دیگر نه تنها منجر به نتیجه بهتری نشده و یک مزیت نیست، بلکه حتی یک عیب محسوب می شود.

قابلیت حمل و اثر آن بر تصمیم گیری برای خرید دستگاه جوش

قابل حمل بودن یا به عبارتی قابلیت پرتابل بودن وسیله، موضوع دیگری است که باید در خرید دستگاه جوش به آن اهمیت داد. یک دستگاه جوشکاری پرتابل، ابزاری عالی است که در هر جایی می تواند در کنار جوشکار باشد. برای اینکه یک قابل حمل بودن دستگاه را تخمین زده و به یک دید روشن در مورد آن برسیم، می توان به حجم (ابعاد) و وزن آن دقت کرد.

بدیهی است که هر قدر وزن و ابعاد کمتر باشد، قابلیت حمل بالاتر بوده و کار با آن ساده تر است. البته باید خاطرنشان کرد که اگر قصد انجام جوشکاری سیار نداشته و در کارگاه خود ثابت هستید، این شاخصه، اهمیت کمتری دارد.

سخن پایانی

در این مقاله با نکات مهم و کاربردی و نیز معیارهای مهم برای خرید دستگاه جوش آشنا شدید و دانستید که پیش از هر کاری باید نیاز خود از خرید این وسیله را بشناسید و سپس برای خرید آن اقدام کنید. انواع مختلفی از مدل های دستگاه جوش و نیز سایر ابزارآلات پرکابرد در سایت آچاریست موجود می باشد که شما می توانید بر حسب نیاز خود هر یک از آن ها را با قیمتی باورنکردنی و قیمتی مثال زدنی خریداری کنید.

منبع: edu24site.net

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *