آشنایی با ابزار, بلاگ

انواع دریل (بررسی کاربرد انواع دریل و راهنمای خرید آن)

انواع دریل

انواع دریل

آیا می‌دانستید که ۱۶ نوع مختلف دریل وجود دارد؟ ما در این مطلب تمامی آن‌ها را به همراه عکس و مشخصاتشان معرفی کرده ایم تا شما به راحتی بتوانید دریل مناسب برای کار خود را انتخاب کنید.

داشتن دریلی مناسب به میزان زیادی می‌تواند کار شما را آسان کند. حال این شما و این راهنمای سیر تا پیاز ۱۶ مدل مختلفِ دریل.

الف. راهنمای خرید دریل

۱. راهنمای انتخاب دریل

مشاهده انواع دریل

خرید یک دریل کار آسانی به نظر می‌رسد. با مطالعه‌ی این راهنما شما با اطلاعات جامع و کاملی که دریافت خواهید کرد قادر خواهید بود بهترین دریل متناسب با نیازتان را خریداری کنید. در اینجا ما دسته‌ها، انواع و جزئیات هر یک را برایتان شرح خواهیم داد. چه بار اولتان باشد و چه قصد خرید دریل دیگری را داشته باشید، این راهنما شما را برای خریدی مناسب آماده می‌کند.

در صورتی که به اطلاعات بیشتر در مورد دریل های نیاز دارید مقاله راهنمای خرید دریل را مطالعه کنید.

ب. انواع دریل

تعدد انواع گوناگون دریل شما را شگفت زده خواهد کرد. تمامی دریل‌ها به سه دسته‌ی کلی تقسیم‌بندی می‌شوند: دریل‌های معمولی، دریل‌های ایمپکت درایو (Impact Driver) یا ضربه‌ای و دریل‌های چکشی.

۱. دریل‌های معمولی

انواع دریل چیست

این دریل‌ها جهت ایجاد سوراخ، اتصال بست‌های کوچک در چوب و تخته گچ و دیگر کارهای ساده‌ی منزل بکار می‌روند.

یک دریل معمولی می‌تواند تمامی نیاز‌های شما برای انجام امورات ساده و معمولی را فراهم کند. با این‌حال شاید برای انجام کارهای سنگین‌تر دریل معمولی کفاف نداده و مجبور به استفاده از دریل ضربه‌ای شوید.

۲. دریل‌های ضربه‌ای یا ایمپکت‌ درایو (پیچ گوشتی)

بررسی انواع دریل

دریل‌های پیچ گوشتی در مقایسه با دریل‌های معمولی جهت انجام کارهای سنگین‌تر طراحی شده‌اند. حرکت گردشی محرک در این دریل‌ها همچنان همانند دریل معمولی است، اما دریل ضربه‌ای درصورت روبرو‌شدن با مانع یا مقاومتی در حرکت گردشی خود، با اعمال حرکات کوبنده و سریع، پیچ ها را داخل سطح فرو می‌کنند.

این نوع از دریل برای کارهای سنگین‌تری همانند ساخت حصار، سکو و غیره استفاده می‌شود.

۳. دریل‌های چکشی

انواع دریل را نام ببرید

دریل‌های چکشی به جهت داشتن توانایی در سوراخ کردن بِتُن بدون کوچکترین زحمتی، برای کارهای فوق‌سنگین استفاده می‌شوند. این دریل‌ها همچنین قدرت کافی جهت انجام کارهایی نظیر تخریب و کندن اجسام سخت همانند کاشی از سطوح و موارد دیگر را دارا می‌باشند.

این دریل‌ها با حرکات چکشیِ سریع کار می کنند. با اینکه مبنای حرکت دریل‌های ضربه‌ای و چکشی تصادم و حرکاتِ ضربه است، اما نتیجه‌ی کار دو دریل با یکدیگر تفاوت دارد. دریل چکشی برای انجام کارهایی نظیر ساخت نرده‌ی ایوان بیش از حد قوی است، اما به عنوان مثال برای نصب میله داخل بِتُن ضروری می‌باشد.

دریل چکشی با داشتن ترکیبی از حرکات چکشی و دورانی، برای انجام کارهای سنگینِ روزانه طراحی شده است.

دریل چکشیِ گردان یا SDS نوع خاصی از دریل چکشی و گونه‌ی صنعتی ترِ آن به شمار می‌رود. این دریل حین داشتن حرکت دورانی همانند یک دریل معمولی، بیشتر از تواناییِ حرکت چکشی‌اش کمک می‌گیرد. دریل چکشیِ دورانی نوعِ بزرگتر و قوی تر دریل چکشیِ معمولی می‌باشد.

اگر قصد خرید دریل چکشی را دارید مقاله راهنمای خرید دریل چکشی را با دقت مطالعه کنید.

پ. سایر دریل‌ها

کاربرد انواع دریل

علاوه بر سه دسته‌ی ذکر شده، دریل‌های گوناگون دیگری نیز وجود دارند. برخی همانند مته‌ی خرطومی متعلق به دسته هایی خاص بوده و برخی دیگر همانند دریل‌های دو جهته ضمن داشتن خواص منحصر‌به‌فرد، در یکی از سه دسته‌ی اصلی جای می‌گیرند.

۱. دریل Straight Air

بررسی کاربرد انواع دریل

این دریل دستی کوچک مناسب سوراخ کاری در فضاهای تنگ و بسته‌ای است که دریل معمولی قادر به کار در آنجا نیست. بسیار سبک وزن بوده و طراحی ساده‌ای نیز دارد.

۲. دریل دو جهته (Reversible)

انواع دریل دستی

دریل‌های دو جهته می‌توانند جهت گردش حرکت دورانی خود را تغییر دهند. عملی که با فشردن یک کلید یا دکمه‌ای ساده انجام‌ پذیر است. این نوع دریل در باز کردن پیچ ها بکار می‌رود. اما نسبت به دریل یک جهته دقت پایینتری در عملکرد دارد.

۳. دریل دستی

نحوه کار با انواع دریل

دریل‌های دستی عملکرد سریعی داشته و زمانی که قصد استفاده از دریل‌های بزرگتر را ندارید موثر واقع می‌شوند و توانایی سوراخ‌کاری و بستن پیچ داخل چوب، پلاستیک و فلزات نرم را دارا می‌باشند.

۴. دریل Breast

روش کار انواع دریل چیست

این مته‌ها مشابه مته‌های دستی می‌باشند. دارای صفحه‌ای در بخش انتهایی خود بوده که به سینه تکیه کرده و با فشار بدن به صفحه حین کار عمل سوراخ کاری انجام می‌شود. این مته‌ها ضمن قدیمی بودن همچنان به‌فروش رفته و استفاده می‌شوند.

۵. دریل بریس (Brace)

انواع دریل

بریس مته‌ای دستی می‌باشد که معمولا در کار با چوب مورد استفاده قرار می‌گیرد. دارای کنترل‌پذیری، سرعت و فشار خوبی بوده و سوراخ‌هایی تمیز و دقیق ایجاد می‌کند.

۶. مته فشاری

مشاهده انواع دریلمته فشار دستی در کار با چوب کاربرد داشته و زمانی که کار ظریفتر از آن باشد که از دریل معمولی و یا سایر دریل‌ها استفاده شود، به کمک ما می‌آید.

۷. دریل دسته D شکل (D-Handle)

انواع دریل چیست

دریل دسته‌ D شکل یک دریل چکشی دورانی است که دارای دسته‌‌ای با فرمی بخصوص می‌باشد. کار سنگین با دسته‌ی D کنترل شما را بر روی کار افزایش داده و از خستگی آن می‌کاهد.

هر‌کدام از این دریل‌ها در نجاری، ساخت و ساز و طیف وسیعی از امورات منزل بکار گرفته می‌شوند. دریل‌ها کارهایی فراتر از تغییر دکوراسیون داخلی منزل را انجام می‌دهند. کارهایی جهت افزایش ایمنی اطراف منزل و یا حتی ساخت یک قفسه. هر‌کاری که فکرش را بکنید، قطعا دریل مناسبی برای آن موجود است.

منبع نیروی دریل

بررسی انواع دریل

تمامی دریل‌ها فارغ از نوعشان دارای منبع قدرت جهت کار هستند. منابع قدرت دریل به چهار دسته‌ی کلی تقسیم می‌شوند.

۱. الکتریسیته (دریل های سیمی)

انواع دریل را نام ببرید

دریل سیمی دارای منبع قدرتی نامحدود بوده و شما تا پایان کارتان و بدون نگرانی از اتمام باتری و مشکلاتی از این نظیر می‌توانید از دریل خود استفاده کنید. بطور کلی دریل سیمی قدرت و نیروی کاریِ بیشتری نسبت به دریل بدون سیم دارد.

از مزیت‌های این دریل عدم نیاز به ایجاد وقفه در کار جهت شارژ یا تعویض باتری و از معایب آن نیز طول سیم و دست و پا گیر بودن آن و همچنین نیاز به خروجی برق جهت آغاز به کار می‌باشد.

۲. باتری (دریل های بی‌سیم)

کاربرد انواع دریل

دریل‌های دارای باتری (شارژی) امکان تحرک آزادانه را هنگام کار برای شما فراهم می‌کنند. دیگر نیازی به تلاش طاقت فرسا جهت یافتن خروجی برق و یا دست و پنجه نرم کردن با کابل‌های بلند و دست و پا گیرهنگام کار نمی‌باشد. از معایب این دریل قدرت کمتر آن به نسبت دریل سیمی و همچنین عمر باتریِ آن می‌باشد که ممکن است باعث ایجاد وقفه در کار شما شود.

دریل های مختلف از باتری‌های متفاوتی استفاده می‌کنند. بطور کلی دریل‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که قادر باشند در حین انجام کار، نیروی مورد نیاز خود را از یکی از پنج نوع باتری مقابل تامین کنند: باتری‌های آلکالین، لیتیومی-یونی (Li-Ion)، لیتیوم-آهن دی سولفید، نیکل کادمیم (Ni-Cad) و نیکل-فلز هیدرید (NIMH).

مقاله نکات مهم خرید دریل شارژی اطلاعات کاملی را در باره این ابزار جمع آوری کرده است.

۳. هوا (دریل بادی)

بررسی کاربرد انواع دریل

دریل بادی نیروی مورد نیاز خود را از هوای فشرده بدست می‌آورد. کمپرسور هوا، هوای فشرده را با قدرت بالا و نیرویی ثابت تامین می‌کند. با اینکه این دریل‌ها قدرت بالایی دارند اما به اندازه‌ی دریل های الکتریکی و باتری‌ای مرسوم نمی‌باشند زیرا کمپرسورهای هوا خارج از مصارف تجاری و صنعتی عموما رایج نیستند.

جالب است بدانید که مته‌های دندان پزشکی و چکش‌های تخریب به این دسته از دریل‌ها تعلق دارند.

۴. دست

انواع دریل دستی

دریل دستی نیروی خود را از قدرت ماهیچه‌های دست شما می‌گیرند. برخی حرکت فشاری، برخی حرکت هندلی و برخی دیگر حرکت پیچشی دارند (همانند شکل نشان داده شده).

از دریل های دستی در فضاهای تنگ و کوچک و همچنین پروژه‌های چوبکاریِ نیازمندِ کنترل و ظرافت استفاده می‌شود.

انواع موتور دریل

نحوه کار با انواع دریل

موتور دریل توسط نیروی الکتریسیته، باتری و یا هوا تغذیه می‌شود. تمامی دریل‌ها دارای یکی از این دو نوع موتور می‌باشند: جاروبک دار (brushed) و بدون جاروبک (unbrushed). این دو موتور تفاوت‌های ساختاری و مکانیکی دارند. در اینجا این تفاوت‌ها را بیشتر مورد بررسی قرار می‌دهیم تا بتوانید راحت تر معیار های خود را به لحاظ کارایی و یا مقرون بصرفه بودن مشخص کنید.

۱. موتور جاروبک‌دار (Brushed)

روش کار انواع دریل چیست

همگی دریل‌ها در ابتدا موتور های جاروبک‌دار داشتند. مزیت اصلی این موتور نسبت به نوع جدیدتر و بدون جاروبک آن، هزینه‌اش می‌باشد. دریل‌های دارای موتور جاروبک دار ارزان تر از دریل‌های دارای موتور بدون جاروبک هستند.

۲. موتور بدون جاروبک (Brushless)

انواع دریل

در اینجا مشاهده می‌کنید که دریل با موتور جاروبک‌دارِ نشان داده شده از لحاظ ظاهری با مدل بدون جاروبک آن تفاوتی نداشته و کاملا شبیه به یکدیگر می‌باشند. هدف از این دو شکل نیز بیان این موضوع بود که شما صرفا با نگاه به ظاهر دریل، قادر به تشخیص جاروبک دار بودن یا نبودن موتور آن نیستید. هرچند این تفاوت به محض شروع کار با دریل آشکار می‌شود.

موتور های بدون جاروبک بازده بهتر و توان بیشتری دارند. این موتورها هنگام کار خنک تر بوده و دارای وزنی کمتر هستند. ضمن اینکه از موتور های جاروبک دار نیز کوچکتر می‌باشند.

این بدان معناست که نگه‌داشتن و کار با دریل دارای موتور بدون جاروبک ساده تر و سریعتر است.

ویژگی های مرتبط با دریل

دریل‌ها علاوه بر نوع، دارای خواص گوناگون نیز هستند. پس از بررسی نوع دریل مورد نیاز، منبع قدرت و باقی جنبه‌های کلیدی آن، اکنون می‌توانیم با پرداختن به جزئیات کوچکتر بهترین دریل ممکن متناسب با نیاز شما را انتخاب کنیم.

۱. امکانات

در اینجا امکانات اصلی دریل‌ها را برایتان لیست کرده‌ایم. هیچ دریلی تمامی این امکانات را یکجا و باهم ندارد، بنابراین بهتر است امکاناتی را درنظر بگیرید که کارایی بیشتری برایتان داشته باشد.

لامپ LED

مشاهده انواع دریل

برخی دریل‌ها با داشتن لامپ LED شما را در کار داخل فضاهای تاریک و دارای نور نامناسب یاری می‌کنند.

دستگیره‌ی قابل تنظیم

انواع دریل چیست

دریل‌های دارای دستگیره‌ی قابل تنظیم راحتی کار را برای شما افزایش می‌دهند.

کلید قفل کننده

بررسی انواع دریل

برخی دریل‌ها دارای کلید قفل کننده می‌باشند. با این کلید‌ها، دریل فقط در صورت درگیر شدنِ متّه داخل سطح آغاز به کار خواهد کرد و درنتیجه در مصرف انرژی، زمان صرفه جویی شده و آلودگی صوتی کمتری ایجاد می‌شود.

عمق‌سنج

انواع دریل را نام ببرید

دریل دارای عمق‌سنج به شما کمک می‌کند که بدانید تا چه میزان بایستی متّه را به داخل چوب، پلاستیک، بِتُن یا سطحِ کارِ خود ببرید.

ترمز الکتریکی

چرخش متّه در دریلِ دارای ترمز الکتریکی پس از رها کردن ماشه بلافاصله متوقف می‌شود. برخلاف دریل‌های دارای ترمز معمولی که ایست متّه تدریجی است، نه ناگهانی.

نرم‌افزارهای تعبیه شده

در برخی دریل‌های پیشرفته نرم‌افزارهایی تعبیه شده که بصورت بی‌سیم به تلفن همراه هوشمند شما متصل شده و با استفاده از آن‌ها می‌توان عملکرد و نحوه‌ی کارِ دریل را تنظیم و شخصی‌سازی کرد. درنتیجه دریل بلافاصله منطبق بر نیازهایتان آماده به کار می‌باشد.

۲. سرعت دریل

سرعت کار تمامی دریل‌ها، حتی دریل‌های دستی، می‌تواند بسیار بالا باشد. هنگامی که بحث سرعت به میان می‌آید، معمولا با دریل‌های برقی سر و کار داریم. هنگام انتخاب دریل برقی مناسب بایستی دقت کنید که سرعت دریل متناسب با نیاز شما باشد.

دریل تک سرعته

این نوع دریل‌ها فقط یک نوع سرعتِ کاری دارند.

دریل‌های دو یا سه سرعته

کاربرد انواع دریل

هنگام کار با این دریل‌ها می‌توان سرعت را بصورت دستی تنظیم کرد. برخی دریل‌ها فقط دارای سرعت تند و کند هستند در حالی که برخی دیگر حدّ وسطی نیز دارند.

در شکل بالا، اهرم تنظیم سرعت در بالای دریل دیده می‌شود.

دریل با سرعت متغیر

این دریل‌ها گشتاور خود را بصورت خودکار و بسته به کاری که انجام می‌دهند در یک دامنه‌ی خاص تنظیم می‌کنند.

سه‌نظام

بررسی کاربرد انواع دریل

سه نظام قطعه‌ای در بخش جلویی دریل می‌باشد که مته یا سایر اشیا را نگه‌داشته و هنگام استارت دریل شروع به چرخش می‌کند. هنگامی که می‌گوییم مته‌ی یک به چهار یا یک به دو، مقصود ما سه‌نظام است. اعداد ذکر شده بیانگر قطر دهانه و اندازه‌ی مته می‌باشد.

دریل‌ها می‌توانند دارای سه‌نظام‌های مختلف با اندازه‌های گوناگون باشند. برخی فقط یک سه‌نظام داشته و برخی دیگر اصولا ‌سه نظام ندارند. سه‌نظام‌ها معمولا بصورت جداگانه و در ابزارفروشی‌ها بفروش می‌رسند.

بطور کلی سه‌نظام‌ها به سه دسته تقسیم می‌شوند: آچاردار، بدون آچار یک قلافی و آچاردار دو قلافی. نوع چهارمی نیز وجود دارد که سه نظام چکشی نام داشته و منحصرا در دریل های چکشیِ SDS بکار گرفته می‌شود.

به بیانی ساده، آچار، سه‌نظام را در جای خود قفل می‌کند. کار با سه‌نظامِ بدون آچار راحت‌تر است، اما محکمیِ سه‌نظام آچاردار را ندارد.

انواع دریل دستی

قطعه‌ی مشکی‌ای که در شکل بالا دیده می‌شود آچاری است که در حفره‌های سه‌نظام جای می‌گیرد.

۳. لوازم یدکی

اکثر دریل‌ها علاوه بر امکانات تعبیه شده ، قابلیت اضافه کردن ابزارهای کمکی دیگری به خود جهت افزایش عملکرد و کارایی را دارا می‌باشند.

مانع متّه

نحوه کار با انواع دریل

این قطعات شما را در سوراخ کاری به میزان لازم یاری داده و اطمینان حاصل می‌کنند که سطح بیش از اندازه‌ی لازم سوراخ نشود.

ابزار آلات چندکاره و متفرقه

روش کار انواع دریل چیست

با استفاده از برس‌های تمیزکاریِ قابل اتصال به دریل، می‌توانید از دریل خود برای کارهایی جز سوراخ کردن و بازکردن پیچ استفاده کنید. با استفاده از این برس ها قادر خواهید بود موثرتر و بهتر تمییز کنید. براستی کسی را سراغ دارید که نخواهد با یک دریل برقی تمییزکاری کند؟

انواع دریل

با استفاده از دریل خود و این برس‌ها می توانید بدون کوچکترین خستگی‌ خودروی خود را تمییز کرده و برق بیاندازید.

می‌خواهید خلاقیت بیشتری به‌خرج دهید؟ چطور است چند رنگ را با یکدیگر ترکیب کنیم؟ بله درست شنیدید، شما می‌توانید با دریل خود حتی رنگ را نیز بصورت یکنواخت ترکیب کنید!

ملاحظات تعیین‌کننده در خرید دریل

حال که شما با انواع مختلف دریل و ویژگی‌ها و امکانات هر یک آشنا شدید، نوبت به مرحله‌ی بعدی است: تصمیم‌گیری در خرید دریل. برخی ملاحظات شما را در این تصمیم‌گیری یاری خواهند کرد. بیایید ابتدا مختصرا به کارایی دریل های برقی بپردازیم.

۱. هدف از خرید

فقط کافی است که بدانید چرا به دریل نیاز دارید. در اینصورت تصمیم‌گیری بسیار ساده‌تر خواهد شد. حال بگویید چرا به دریل نیاز دارید؟

برای چند کار محدود می‌خواهید؟ یا اینکه مصارف گوناگونی دارید؟

آیا می‌خواهید نرده و یا دروازه بسازید؟ قصد بستن ابزار هایی داخل بِتُن یا آجر را دارید؟ یا اینکه با چوب سر و کار دارید؟ شاید هم مجموعه‌ای از همه ی این کار ها. هدف شما نیازتان را تعیین می‌کند.

جالب است بدانید از دریل برای انجام کارهای نامتعارفی از جمله ماهی‌گیری نیز استفاده می‌شود!

۲. هزینه

گستره‌ی قیمتیِ دریل‌ها بسیار متفاوت است. هرچه دریل برای کار های سنگین‌تر باشد قیمت آن نیز بالاتر است. با این حال ممکن یک دریل چکشیِ SDS سنگین چندان گران بنظر نرسد، اما نکته اینجاست که شما تنها پول یک دریل را پرداخت می‌کنید. خُرد‌کن، سه‌نظام و مته‌های مورد نیاز دارای هزینه‌های جداگانه می‌باشند. هر نوع دریل گستره‌ی قیمتیِ خود را دارد.

البته جهت خرید دریل تنها عامل قیمت را ملاک انتخاب خود قرار ندهید. خرید یک دریل ارزان‌قیمت، اگر متناسب با کار شما نباشد، اشتباه است.

با استفاده از یک دریل مناسب می‌توان کار های نجاری، همانند آلاچیق نشان داده شده در شکل را انجام داد. یک دریل با کیفیت می‌تواند روند کار را بسیار سرعت بخشد.

خرید یک دریل به صرف ارزان بودن می‌تواند پیامدهای منفی‌ای به‌دنبال داشته باشد. ممکن است شما یا از کار عاجز شده و کسی را برای انجام آن استخدام کنید (که خود هزینه‌ای بیشتر از یک دریل گران‌قیمت خواهد داشت) و یا اینکه مجبور به خرید دریلی گرانتر شده و درنتیجه پول خود را بر روی دریل اولیه هدر دهید.

هدف خود و نتیجه‌ی نهایی را مشخص کنید. توجه داشته باشید که شما نه در حال خرید ابزار، بلکه سرمایه‌گذاری بر روی اتمام پروژه‌ی خود می‌باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *