بلاگ, کار با ابزار

میخکوب بادی چیست؟ (طرز کار با میخکوب بادی)

طرز کار میخکوب بادی

کوبیدن میخ یکی از کارهایی است که تقریبا همه ی ما تا کنون با آن سر و کار داشته ایم. شاید کوبیدن یک میخ در دیوار یا چوب کار ساده ای باشد. اما زمانی را در نظر بگیرید که شما مجبور به کوبیدن ده ها و صدها میخ در مدت زمان کم هستید. در این موقعیت، میخ کوب بادی به کمک شما می آید تا در مدت زمان بسیار کوتاه و بدون هیچگونه مشکلی بتوانید تمامی میخ ها را در محل موردنظر قرار دهید. در این مقاله شما را با طرز کار میخکوب بادی و میخ دستگاه میخکوب آشنا خواهیم کرد. پس تا پایان این مقاله از فروشگاه اینترنتی آچاریست، برترین فروشگاه ابزارآلات به صورت آنلاین، با ما همراه باشید.

آموزش طرز کار میخکوب بادی

در این مقاله می‌آموزید چگونه از میخکوب بادی استفاده کنید و بدین وسیله در مصرف زمان و انرژی صرفه جویی کنید. برای بررسی نکات این مقاله به زمان بسیار کوتاهی نیاز دارید و حتی اگر مبتدی هستید می‌توانید از توصیه های ارائه شده استفاده کنید. در پایان این مقاله شما می توانید به راحتی از اشتباهات رایج هنگام کار با میخکوب بادی اجتناب کنید.

انواع میخ و میخکوب

دستگاه میخ کوببه طور معمول چند دسته دستگاه میخکوب در گروه ابزار آلات کاربردی وجود دارد. پرمصرف ترین میخکوب ها آنهایی هستند که میخ های 5 سانتیمتر را پشتیبانی می کنند. برای برخی دیگر از میخکوب ها می توان از میخ های 3 سانتیمتری استفاده نمود. لازم به ذکر است میخ های مناسب برای دستگاه های میخکوب دارای ضخامت استاندارد هستند و فقط در اندازه طول با یکدیگر متفاوتند.

میخکوب های موجود در بازار ابزار آلات که کد فنی مدل آنها با 1850 شناخته شده است، عدد 50 موجود در نام دستگاه به معنی 50 میلیمتر بوده و عمدتا میخ های 5 سانتیمتری را پشتیبانی می کنند. در دستگاه های میخکوبی که به 1850 شناخته شده اند از میخ اسکا استفاده می شود (میخ های اسکا از جمله میخ هایی هستند که ضخامت سر و ته آنها یکی است و کاملا استاندارد می باشند). گروهی دیگر از میخکوب ها هستند که از میخ های T  پشتیبانی می کنند و بیشتر در کارگاه های نجاری مورد استفاده قرار می گیرند. میخ های T نسبت به میخ های اسکا بلندتر و ضخیم تر هستند.

مزایای استفاده از میخکوب بادی

میخکوب های بادی مزایای زیادی دارند. اولین مزیت مهم این دستگاه این است که نیازی نیست قبل از شروع کار قطعه را با دریل سوراخ کنید؛ این نکته سبب می‌شود دیگر به دستگاه چکش دسته کوتاه (چکش های کم وزن جهت اعمال ضربات ظریف) نیازی نداشته باشید. علاوه بر این هنگام کار با میخکوب می‌توانید با یک دست میخکوب را گرفته و با دست دیگر قطعه را به راحتی در محل مورد نظر نگه دارید و با سرعت بالا و به راحتی آن را نصب کنید.

این ویژگی ها سبب می‌شوند میخکوب بادی علاوه بر مزایای فوق از سرعت زیادی نیز برخوردار باشد و به شما کمک کند در مصرف زمان صرفه جویی کنید. ممکن است حین کار با میخکوب ها مشکلی پیش بیاید. در این مقاله به این مشکلات اشاره کرده و تکنیکهای کار با میخکوب را مورد بررسی قرار می دهیم.

با تنظیم زاویه از در رفتن میخ جلوگیری کنید.

در رفتن میخ

تصویر1 (در رفتن میخ) : اگر زاویه میخ را به درستی تنظیم نکنید، ممکن است از جای خودش دربیاید.

مشکل در رفتن میخ هنگام استفاده از میخکوب

تصویر 2 (راه حل)‌ : زاویه میخکوب را به طرف داخل قطعه تنظیم کنید.

زاویه میخکوب را طوری تنظیم کنید که میخ در طرف داخل و قسمتی که دیده نمی‌شود قرار بگیرد. وقتی این تکنیک را کاملا فرا بگیرید، به راحتی می‌توانید میخ ها را در هر جایی مایلید نصب کنید. ابتدا مرکز نوک دستگاه را به طور دقیق در محلی که مایلید میخ قرار بگیرد، قرار دهید.

سپس با دقت مسیر حرکت میخ را مشخص کنید (همانطور که مسیر حرکت یک چوب بیلیارد را قبل از ضربه تنظیم می‌کنید.) هنگام کار کردن در نواحی که تنها یک طرف قطعه دیده می‌شود مثل چارچوب د- مطابق تصویر 2 میخکوب را کمی به سمت پنهان قطعه زاویه بدهید تا اگر میخ از محل بیرون بزند، به چشم نیاید.

ممکن است با وجود همه تلاش شما، باز هم میخ به یک مانع برخورد کرده و یا در جهت دانه‌ها قرار گرفته و از جایش بیرون بیاید. در این حالت قسمت برآمده را با یک انبر جدا کرده یا ببرید و قسمت باقیمانده را با چکش کوچک در قطعه فرو ببرید.

با قرار دادن میخ ها در محل مناسب، از شکستن قطعه جلوگیری کنید.

میخ زدن با میخکوب

تصویر 3 (مشکل شکستن قسمت انتهایی قاب) : اگر میخ خیلی به انتهای قطعه نزدیک باشد، ممکن است آن را بشکند.

کار با میخکوب خیلی ساده است. با این حال نکات کوچکی هستند که حتما هنگام کار با این دستگاه باید به آنها توجه کرد. یکی از این نکات تنظیم جای قرار گرفتن میخ است. با کمی تمرین می‌توانید تشخیص بدهید میخ پس از شلیک کجا می‌نشیند؛ در این صورت می‌توانید میخ را به دقت در جای مناسب قرار دهید.

در تصویر 3 می‌توانید ببینید اگر میخ خیلی به انتهای قطعه نزدیک باشد، چه مشکلی رخ می‌دهد. سعی کنید میخ چند سانتیمتر از انتهای قطعه دور باشد تا چوب نشکند. اگر میخکوب مخصوص میخ های نازکتر و کوچکتر (Brad nailer) داشته باشید، قضیه فرق می‌کند. در صورت کار با این نوع میخکوب می‌توان بین 3 سانتیمتر تا 5 سانتیمتر به انتهای قطعه نزدیک شد.

از یک میخ با سایز مناسب استفاده کنید.

میخکوب 15 گیج

تصویر 4 (مشکل میخ از جایش بیرون آمده است.) (اگر میخ خیلی بزرگ باشد، از جایش بیرون می‌آید.)

میخکوب 18 گیج

تصویر 5 (راه حل) : از یک میخ کوچک تر استفاده کنید.

برای کار در نزدیکی لبه‌ها از میخکوب های مخصوص (Brad nailers) استفاده کنید.

انواع میخ های میخکوب

سایز میخ ها

میخ ها سایز های مختلفی دارند. شما باید با توجه به کاری که مدنظر دارید، سایز میخ را انتخاب کنید. با یک حساب سرانگشتی می‌توان گفت طول میخ باید به اندازه‌ای باشد که کاملا در ماده رویی فرورفته و به میزان 1.9 تا 2.5 سانتیمتر نیز در قطعه زیرین فرو برود. برای نصب چارچوب در به نفوذ بیشتر و برای انجام کارهای ظریفتر مانند اتصال 90 درجه به نفوذ کمتری نیاز است.

همانطور که پیش از این اشاره شد، استفاده از یک نوع میخ برای انجام تمام کارها صحیح نیست. (مثلا در تصویر 4 ما باید از یک میخ 18 گیج  1.9 سانتیمتری یا یک میخ 16 گیج 2.5 سانتیمتری استفاده می‌کردیم). به همین دلیل گاهی ممکن است لازم باشد برای انجام یک پروژه با چند نوع میخ کار کرد.

تغییر میخ ها در حین کار زحمت زیادی دارد، برای حل این مشکل می‌توان از دو میخکوب که هر دو به طور جداگانه به کمپرسور متصل هستند استفاده کرد. برای این کار از یک اتصال T-شکل استفاده کنید. بدین وسیله می‌توانید در هر زمانی به راحتی از هرکدام از میخکوب ها که مایلید استفاده کنید.

خرید میخکوب

اگر از نظر مالی مشکلی نداشته باشید، هم یک میخکوب برای میخ 15 گیج (finish nailer) و هم یک میخکوب برای میخ های 18 گیج (brad nailer) تهیه کنید. ترکیب این دو میخکوب بسیار مطلوب است و اگر هر دو میخکوب با شلنگ های جدا به کمپرسور متصل باشند، می‌توانید همیشه هر دو سایز میخ را آماده داشته باشید تا به راحتی کارهای مختلف را انجام دهید.

میخ های 15 گیج با طول بین 3 تا 6 سانتیمتر برای کار روی چارچوب در و سایر انواع تزئینات به کار می‌روند؛ همچنین دماغه زاویه‌داری که روی بیشتر میخکوب های 15 گیج وجود دارد، امکان کار در گوشه‌ها و کار با میخ های زاویه دار را برای کاربر فراهم می‌کند.

میخ های 15 گیج برای کارهای ظریف خیلی زمخت هستند و در اینجا است که نیاز به میخکوب های 18 گیج خودش را نشان می‌دهد. این میخکوب ها با میخ های خیلی باریک 18 گیج با طول بین 1.59 تا 3.8 سانتیمتر کار می‌کنند.

میخ های 18گیج برای کار کردن روی اتصالات 90 درجه miter( تصویر 2)، روکش در و پنجره و اتصال آنها به چارچوب (مشابه تصویر 3)  و مواردی که استفاده از میخ های بزرگتر ممکن است موجب شکستن و دو نیمه شدن چوب یا بیرون زدن میخ از سمت دیگر قطعه شود، بسیار عالی هستند.

اگر استفاده زیادی از این دستگاه ندارید و هزینه کردن برای خرید دو میخکوب برایتان توجیه اقتصادی ندارد، یک میخکوب 16 گیج تهیه کنید. میخ های 16 کمی از میخ های 15 گیج نازکترند و قدرت کمتری دارند، ولی احتمال شکستن چوب در آنها کمتر است. بیشتر میخکوب های 16 گیج با میخ هایی با طول 2.5 تا 5.7 سانتیمتر کار می‌کنند.

میخ باید کاملا در قطعه فرو برود.

در آوردن میخ از چوب

تصویر 6 (مشکل) : میخ همسطح چوب نیست و کمی بیرون زده است.

باید میخ هایی که از چوب بیرون می‌زنند را در بیاورید یا طوری آنها را بکوبید که کاملا به داخل چوب فرو بروند. برای این کار با انبردست میخ ها را بیرون بکشید و یا به کمک چکش آنها را کاملا به داخل جسم هدایت کنید.

تنظیم فشار میخکوب

تصویر 7: راه حل: فشار هوا را زیاد کنید.

فشار هوای کمپرسور را افزایش دهید؛ اگر باز هم میخ ها کاملا در جسم فرو نمی‌روند، از میخ های کوچک استفاده کنید. اگر میخ کاملا در قطعه فرو نمی‌رود و یا مشابه تصویر 6 کمی از آن بیرون می‌زند، ممکن است فشار کمپرسور خیلی پایین باشد یا میخ خیلی بلند باشد یا تنظیمات دستگاه دچار مشکل شده باشد.

اگر مشابه تصویر 6 میخ خیلی از قطعه بیرون زده باشد، فشار هوا را تا حداکثر میزان مجاز افزایش دهید و مجددا از میخکوب برای کوبیدن میخ استفاده کنید. (برای اطلاع از حداکثر فشار مجاز بهتر است دفترچه راهنمای میخکوب را چک کنید). اگر این روش هم جواب نداد، بهتر است میخ های کوتاهتر را امتحان کنید.

دماغه برخی میخکوب ها را می‌توان طوری تنظیم کرد که عمق نفوذ میخ را کنترل کند. مشابه تصویر 7 از این ویژگی در کنار تنظیمات فشار استفاده کنید تا میخکوب را طوری تنظیم کنید که سر میخ هم کاملا در قطعه قرار بگیرد. یک چکش سبک در دسترس داشته باشید تا در صورت لزوم از آن استفاده کنید.

اگر سر یک میخ بیش از 6 میلیمتر از قطعه بیرون زده است، آن را نکوبید زیرا در این شرایط میخ خم شده و قطعه را خراب و زشت می‌کند. در این حالت ساق میخ را گرفته و چند بار آن را از طرفین خم کنید تا بشکند. می‌توانید مشابه تصویر 6 از یک انبردست نیز برای بریدن میخ -تا نزدیکی سطح قطعه- استفاده کنید. بقیه میخ را با یک چکش کوچک بکوبید.

ایمنی هنگام کار با میخکوب بادی

قیمت دستگاه میخکوب بادی

میخکوب های بادی به شدت قدرتمند و سریع هستند. تنها یک ثانیه غفلت هنگام کار با آنها کافی است تا چشمان خود را از دست داده یا به دستتان آسیب بزنید. به همین دلیل لازم است هنگام کار با میخکوب ها به نکات ایمنی زیر توجه کنید:

  1. هنگامی که دارید خشاب میخ را پر می‌کنید یا دستگاه را باز کرده‌اید یا از آن استفاده نمی‌کنید، شلنگ هوا را قطع کنید.
  2. حتما عینک ایمنی بپوشید و از اطرافیان نیز بخواهید عینک بزنند.
  3. به کودکان اجازه ندهید به دستگاه نزدیک شوند. هنگامی که به دستگاه نیازی ندارید نیز شلنگ آن را جدا کرده و آن را دور از دسترس دیگران قرار دهید.
  4. انگشتان خود را در مسیر حرکت میخکوب نگه ندارید.
  5. در صورت لزوم از گیره استفاده کنید.
  6. هیچوقت دستگاه را روی نردبان نگذارید.
  7. هنگامی که از دستگاه استفاده نمی‌کنید، انگشتتان را از ماشه دور کنید.

موارد مهم هنگام کار با میخکوب

میخکوب های بادی کمی بدقلق هستند. در ادامه به برخی از مشکلات دیگری که ممکن است هنگام کار با میخکوب ها با آنها روبرو شوید اشاره می‌کنیم:

  • اگر میخکوب را شلیک می‌کنید ولی هیچ میخی از آن بیرون نمی‌آید حتی با وجودی که چاشنی خالی نیست ممکن است مکانیزم تغذیه دچار مشکل شده باشد یا میخ ها در خشاب گیر کرده باشند. برای حل این مشکل میخ ها را بیرون بیاورید و خشاب و فنر تغذیه را با اسپری سیلیکون روانکاری کنید.
  • اگر میخکوب پر است، ولی نمی‌تواند شلیک کند (و شما صدای حرکت پیستون و دراویور را نمی‌شنوید) ممکن است هوای کافی به دستگاه نرسد. در این حالت اطمینان حاصل کنید که کمپرسور به برق وصل است و فیوز فعال نیست. سپس گیج های فشار را چک کنید تا هر دو به اندازه کافی بالا باشند.
  • اگر میخ ها در دماغه دستگاه گیر کرده‌اند، در اولین قدم شلنگ هوا را قطع کنید و سپس میخ های داخل خشاب را از دستگاه خارج کنید. پس از آن دماغه دستگاه را –با توجه به توضیحات دفترچه راهنما- باز کرده  و میخ هایی که در دماغه گیر کرده‌اند را بیرون بیاورید.

ابزار و مواد مورد نیاز

چگونگی کار با دستگاه میخ کوب بادی

موارد زیر را از قبل آماده کنید تا در مصرف زمان صرفه‌جویی کنید.

  1. کمپرسور هوا
  2. میخکوب بادی
  3. چکش
  4. محافظ گوش
  5. چکش کوچک و سبک
  6. انبردست
  7. عینک ایمنی
  8. میخ

سخن پایانی

در این مقاله با میخ کوب بادی، چگونگی طرز کار میخکوب بادی و نکات مهم پیرامون کار با آن آشنا شدید. همچنین با نکات ایمنی کار با این وسیله آشنا شدید تا در صورت استفاده، دچار مشکل نشوید. اکنون در صورت نیاز به این وسیله ی کاربردی می توانید با خیالی آسوده برای خرید دستگاه میخ کوب و سایر ابزارآلات موردنیاز خود از طریق فروشگاه آنلاین آچاریست اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *