بلاگ, راهنمای خرید

راهنمای خرید دریل

راهنمای خرید دریل

راهنمای خرید دریل : دریل از ابزارآلات ضروریِ مورد نیاز در منزل و محل کار به شمار می‌رود. از دریل مناسب می‌توان برای ایجاد سوراخ، باز و بسته کردن پیچ و یا حتی تراش‌کاری استفاده کرد. با وجود چنین قابلیت‌هایی به اضافه‌ی تواناییِ کار در سطوح گوناگون و با مصالح مختلف می‌توان طیف وسیعی از کار های دکوراسیونی و یا تعمیراتیِ منزل را با این وسیله به سهولت انجام داد. دریل‌ها انواع گسترده و گوناگونی داشته و راهنمای ما ضمن ارائه‌ی اطلاعات درباره‌ی سیر تا پیاز دریل‌ها، شما را در انتخاب بهترین دریل متناسب با نیازتان یاری خواهد کرد. قبل از شروع به کار، بهتر است ابتدا اولویت‌های شما را جهت سهولت در تصمیم‌گیری بررسی کنیم. پس تا پایان این مقاله از وبسایت آچاریست با ما همراه باشید.

برقی یا شارژی؟

اجزای دریل شارژی

دریل‌های برقی به دلیل نداشتن باتری سنگین معمولا سبک‌تر از دریل های شارژی می‌باشند. برای استفاده‌ی موثر از دریل برقی معمولا به سیم‌سیار نیاز پیدا خواهید کرد. دریل شارژی به شما امکان جابجایی و تحرک بیشتری را داده و دیگر نیازی نیست سیم و یا کابلی را به دنبال خود بکشانید. اما دریل‌های قدرتمند شارژی از دریل‌های هم رده‌ی برقی خود گران‌تر می‌باشند.

امروزه دریل‌های شارژی از باتری‌های قابل شارژ و با راندمان بالایِ لیتیومی-یونی استفاده می‌کنند.

چنین فناوری‌ای امکان شارژ سریع (معمولا زیر 60 دقیقه) و مدت کارکرد بیشتر را به باتری می‌دهد. همچنین می‌توان از یک باتری در ابزار های با برند یکسان استفاده کرد که خود این موضوع باعث کاهش هزینه شده و ما را از خرید باتری‌های گوناگون بی‌نیاز می‌کند.

خرید دریل

دریل‌های برقیِ برقی با توانشان سنجیده شده و طیفی از نمونه‌های ۴۵۰ واتی برای مدل‌های معمولی تا نمونه‌های حدود ۱۵۰۰ وات برای دریل‌های قدرتمند چکشی را در‌بر‌می‌گیرند. از دریل‌های با توان بالاتر در کار با مصالح ساختمانی نظیر سیمان استفاده می‌شود در حالی که برای کار با مصالحی نظیر دیوار‌خشک، دریل با توان پایین نیز کفایت می‌کند. برای کار ‌های تعمیراتی و دکوراسیونی منزل، یک دریل با توان ۵۵۰ وات مناسب است.

دریل‌های شارژی با ولتاژشان سنجیده می‌شوند. هر چه ولتاژ بالاتر باشد، دریل قدرتمندتر است. ولتاژ باتری‌ها عموما مابین ۱۲ تا ۲۰ ولت می‌باشد.

چه چیزی را می‌خواهید دریل کنید؟

هنگام دریل‌کاری، دیر یا زود، با دیوار سیمانی طرف خواهید شد. برای چنین دیواری، شما به یک دریل با عملکرد چکشی نیاز پیدا خواهید کرد. اگر می‌خواهید حفره‌ای بزرگ داخل یک دیوار سیمانی ایجاد کنید، از یک دریل برقی با سرعت پایین و اگر قصد کار با مصالح مختلف از جمله چوب، پلاستیک و یا فلز را دارید از یک دریل چند سرعته استفاده کنید.

آیا می‌خواهید از دریل به جای پیچ‌گوشتی استفاده کنید؟

راهنمای خرید دریل پیچ گوشتی

اگر چنین است، دریلی دو جهته با قابلیت تنظیم سرعت یا گشتاور انتخاب کنید که علاوه بر بستن، قادر به باز کردن پیچ‌ها نیز باشد.

انواع دریل

تنوع دریل‌ها آنقدر زیاد است که انتخاب را به امری سخت بدل کرده است.

اگر تمام کاری که می‌خواهید انجام دهید ایجاد سوراخ‌های کوچک داخل چوب، دیوار‌خشک و گاهی اوقات سیمان را شامل می‌شود، در‌اینصورت دریل با قابلیت چکشی بهترین انتخاب برای شما می‌باشد. اگر مدل شارژی مد نظرتان است مدل ۱۸ ولتی و درغیر‌اینصورت مدل حداقل ۵۵۰ واتیِ برقی را انتخاب کنید. یک سه‌نظام ۱۳ میلی متری کفایت می‌کند. این بدان معناست که سه‌نظام قابلیت نگه‌داری متّه تا قطر ۱۳ میلی متر را دارا می‌باشد.

اگر قصد انجام کار های بیشتری با دریل خود را دارید بایستی با امکانات گوناگون آن‌ها آشنا بشوید. ما در اینجا امکانات کلیدی انواع دریل و کاربرد هر یک را مشخص کرده‌ایم تا شما را در انتخابتان یاری دهیم.

  • پیچ گوشتی برقی

راهنمای خرید دریل پیچ گوشتی برقی

این پیچ‌گوشتی‌های سبک‌وزن شارژی برای باز و بسته کردن پیچ در تمامی امورات منزل ایده‌آل می‌باشند. به جهت بی‌سیم بودنشان، می‌توان از آن‌ها به راحتی در فضاهای تنگ و بسته و جهت سرهم‌سازیِ سریع قطعات لوازم منزل استفاده کرد. استفاده از این ابزارهای کوچک بسیار راحتتر از دریل‌های برقی می‌باشد. این پیچ‌گوشتی‌ها می‌توانند جهت گردش خود را تغییر دهند اما توانایی ایجاد سوراخ را ندارند.

  • دریل پیچ‌بند

راهنمایی برای خرید دریل

اگر به‌دنبال ابزاری چند کاره برای کار‌های منزل خود هستید، دریل پیچ‌بند گزینه‌ی مناسبی برای شما می‌باشد. این دریل‌ها علاوه‌بر ایجاد سوراخ در چوب و فلز، توانایی باز و بسته کردن پیچ را نیز دارند که این کار با تعویض مته انجام‌پذیر است. دریل‌های پیچ‌بند برای ساخت قفسه، نصب آویز تابلو و سرهم‌سازی وسایل منزل ایده‌آل می‌باشند.

  • دریل چندکاره

چه دریلی بخریم؟

دریل‌های چندکاره علاوه‌بر داشتن قابلیت‌های دریل پیچ بند، عملکرد چکشی نیز دارند. این دریل‌ها برای کار با سیمان و آجر مناسب بوده و با داشتن سه نوع قابلیت متفاوت ابزاری همه فن حریف به‌شمار می‌رود.

  • ایمپکت درایور

راهنمای خرید ایمپکت برقی

ایمپکت درایورها در اصل پیچ گوشتی‌هایی برقی هستند که برای کارهای سنگین و پرتکرار استفاده می‌شوند. مکانیزم ضربه در ایمپکت درایورها انتقال ضربه به مچ دست را کاهش داده و سهولت کار را بالا می‌برد. علاوه بر محکم کردن سر پیچ و مهره، بواسطه‌ی گشتاور بالا توانایی ایجاد حفره بر روی فلز را نیز دارا می‌باشند. ایمپکت درایورها اندکی از دریل های پیچ‌بند سبک‌تر و کوچکتر هستند.

  • دریل چکشی

بهترین دریل چکشی

دریل‌های چکشی که تحت عنوان دریل‌های ضربه‌ای هم شناخته می‌شوند گزینه‌ی مناسبی جهت ایجاد سوراخ بر روی سطوح سخت نظیر بتن یا سیمان می‌باشند. دریل چکشی ابزار ایده‌آلی برای انجام کارهای سنگین اطراف منزل به‌شمار می‌رود. از نصب قفسه گرفته تا آبراه شیروانی. تظیمات مختلف گشتاور ضمن پایین نگه‌داشتن دور موتور به شما امکان تنظیم توان دریل را می‌دهد. این امر ایجاد حفره بر روی اجسام سخت با کمترین آسیب و خسارت را میسر می‌سازد. دریل‌های چکشی برخلاف دریل‌های ضربه‌ای، ممکن است قابلیت چرخش در جهت عکس را نداشته باشند.

  • دریل چکشی SDS

خرید بهترین دریل چکشی SDS

دریل‌های SDS همان دریل‌های چکشی هستند با این تفاوت که توانایی چکشی آن ها بواسطه‌ی عملکرد SDS یا Slotted Drive System تقویت شده است. مولد عملکرد چکشی، پیستونی است که دریل را به جلو و عقب رانده و باعث کاهش اصطکاک و افزایش قدرت می‌شود و در نتیجه توانایی سوراخ کردن سخت‌ترین اجسام بدون کوچکترین دشواری را به دریل می‌دهد.

SDS مته‌های مخصوصی دارد که علاوه بر لیز نخوردن بر روی سطوح، فشار و نیروی وارده از سوی حرکات چکشی را نیز می‌توانند تحمل کنند. عمل کنده‌کاری توسط این دریل‌ها به راحتی انجام‌پذیر است.

  • چکش تخریب

راهنمای خرید چکش تخریب

برای خرد ‌کردن و تخریب اجسام سخت نظیر بِتُن، آسفالت، آجر و بلوک‌های سیمانی بکار می‌روند. چکش های تخریب به نسبت قوی‌تر بوده و از آن‌ها می‌توان برای حفر کانال و یا کندن کاشی‌ها از سطوح نیز استفاده کرد.

اجزای مختلف دریل

عمق‌سنج: قطعه‌ای است که در کناره‌ی بدنه نصب شده و با تنظیم عمق، از سوراخ کردن بیش از حد ممانعت به عمل می‌آورد. همچنین می‌توان از آن برای حفر کردن سوراخ‌هایی با عمق یکسان استفاده کرد.

لامپ LED: از ویژگی‌های مفید و موثری است که در موارد گوناگون، خصوصا در فضاهای تاریک به کمک ما می‌آید. لامپ LED همزمان با فشرده شدن ماشه‌ی سرعت دریل روشن شده و چند ثانیه پس از رها شدن ماشه، بصورت خودکار خاموش می‌شود.

دسته‌ی کمکی: دسته ی کمکی، ایمنی و دقت کار هنگام استفاده از دریل را افزایش می‌دهد. قابلیت نصب در سمت چپ و یا راست دریل را دارا بوده و نیرو و کنترل‌پذیری بیشتری را برای شخص به ارمغان می‌آورد.

نکته‌ی مهم: راحتی خود را درنظر بگیرید

هنگام انتخاب دریل، دقت کنید که دسته‌ی آن راحتی و ارگونومی مناسب را دارا باشد. همچنین در صورت انتخاب دریل شارژی، وزن دریل و باتری نباید به حدی برسد که باعث خستگی هنگام کار شود.

عملکرد چرخش دو‌طرفه: دریل‌های پیچ‌بند دارای قابلیت چرخش دو‌طرفه هستند که امکان چرخش پیچ‌گوشتی یا متّه به جهت جلو یا عقب را فراهم می‌کنند. برای اینکار تنها کافیست کلید تعیین‌جهت چرخش بر روی دریل را بفشارید. عملکرد چرخش به عقب، خارج کردن متّه از سطح سوراخ شده‌ی جسم را نیز آسان‌تر می‌کند.

سه‌نظام بدون آچار: سه‌نظام قطعه‌ای در جلو دریل می‌باشد که پیچ یا متّه را نگه‌می‌دارد. با داشتن سه‌نظام بدون آچار می‌توان متّه را به‌سرعت و با سهولت و بدون نیاز به ابزار دیگری تعویض کرد.

تنظیم گشتاور/ تغییر کلاچ دریل: گشتاور نیروی مورد نیاز جهت فائق آمدن بر مقاومت سطح و ایجاد حفره می‌باشد که با پیچ مخصوصی قابل تنظیم است. گشتاورِ بیش از اندازه می‌تواند باعث زیاد شدن بیش از حد عمق حفره و کاهش کنترل و دقت دریل و آسیب‌رسانی به سطح کار شود.

نکته‌ی مهم: انتخاب گشتاور مناسب

اگر ضمن نرسیدن پیچ به انتهای حفره، پیچ‌گوشتی و متّه از حرکت بایستد، بایستی گشتاور را افزایش داد.

دنده: دریل‌های گیربکسی امکان انتخاب چندین بازه سرعت مختلف را به شما می‌دهند. اگر دریل گیربکسی نباشد، سرعت را می‌توان با ماشه‌ی کنترل سرعت تغییر داد. تنظیمات گیربکس معمولا در بخش بالایی دریل قرار دارد.

گیره‌ی نگه‌دارنده: با استفاده از این گیره می‌توانید دریل را به کمر خود بیاویزید.

سرعت: سرعت یا به عبارت دیگر “سرعت بدون بار” با دور در دقیقه سنجیده شده و نشانگر سرعت چرخش دریل می‌باشد. این سرعت در شرایط بی‌باری ماکزیمم مقدار خود را دارد. در برخی دریل‌ها می‌توان سرعت و گشتاور را متناسب با سطحی که با آن سر و کار داریم تغییر داد. سرعت پایین برای بستن پیچ و سوراخ کردن سطوح نرم نظیر چوب و سرعت بالا برای سوراخ کردن سطوح سخت نظیر سنگ مناسب است.

فناوری بکار‌رفته در دریل

گزینه‌های گوناگونی برای انتخاب دریل پیش پای شماست. از دریل‌های با باتری لیتیومی-یونی گرفته تا دریل‌های با موتور بدون جاروبک.

باتری‌های لیتیومی-یونی

اجزای مختلف دریل

باتری‌های لیتیومی-یونی به جهت سازگاری بیشتر با محیط‌زیست، وزن کمتر و قدرت بیشتر، امروزه در بیشتر دریل‌های شارژی استفاده می‌شوند.

باتری‌های لیتیومی-یونی امکان شارژ در هر زمان، فارغ از اینکه باتری به چه میزان پر و یا خالی باشد، را به شما می‌دهند. همچنین خود‌به‌خود خالی نمی‌شوند و می‌توانید در هر زمان آن ها را کنار گذاشته و برای پروژه‌های بعدی دوباره بکار گیرید.

اگر دریل شارژی انتخاب کرده اید، بهتر است یک باتری اضافی نیز با خود به‌همراه داشته باشید تا در هنگام کار و پس از خالی شدن باتری بلافاصله تعویض صورت گرفته و در کار وقفه ایجاد نشود.

موتور بدون جاروبک

این بدان معناست که موتور دریل به‌گونه‌ای ساخته شده که با کاهش اصطکاک و گرمای تولیدی، کنترل‌پذیری بهتر گشتاور و افزایش سرعت را ممکن می‌سازد. دریل‌های دارای موتور بدون جاروبک عموما عمر طولانی‌تری دارند.

فن‌آوری خنک‌کنندگی

فن‌آوری خنک‌کنندگی باتری‌های لیتیومی-یونی شرکت ارباوِر از داغ شدن باتری‌ها جلوگیری کرده و طول عمر آن‌ها را افزایش می‌دهد.

ابزارهای با باتری مشترک

راهنمای خرید انواع دریل

در این حالت، با استفاده از یک باتری می‌توان ابزارهای مختلف در حوزه‌ی یکسان را بکار انداخت. با خرید یک باتری و شارژر مخصوص می‌توانید چندین و چند نوع از ابزارهای خود را بکار بیاندازید. اگر برروی محصول عبارت ” bare tool” نوشته شده باشد، این بدان معناست که باتری بایستی جداگانه تهیه شود. داشتن یک باتریِ مشترک برای چندین ابزار می‌تواند در هزینه صرفه‌جویی کرده و شما را از خرید چندین و چند نوع باتری و شارژرِ بلااستفاده بی‌نیاز کند. اگر به‌صورت مداوم از ابزارهای خود استفاده می‌کنید، داشتن باتری اضافی می‌تواند از ایجاد وقفه در کار جلوگیری کند.

سخن پایانی

همانطور که می دانید، دریل یکی از مهم ترین ابزارآلات است که در موارد صنعتی و خانگی بسیاری استفاده می شود. ما در این مقاله یک راهنمای خرید دریل را در اختیار شما قرار دادیم. اکنون و پس از مطالعه ی این مقاله، شما با انواع دریل و نیز اجزای تشکیل دهنده ی آن آشنا شدید و می توانید بهترین دریل برای کاربرد موردنظر خود را از فروشگاه اینترنتی ابزارآلات آچاریست خریداری کنید.

منبع: wickes.co.uk

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *